GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST 2023’E DAMGA VURDU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST 2023’E DAMGA VURDU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST 2023’E DAMGA VURDU

Ülkemizin ve dünyanın en önemli teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında 40 dalda düzenlenen yarışmalarda Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) takımları organizasyona damga vurdu. TEKNOFEST 2023 yarışmalarında 27 takımla finale kalan GAÜN öğrencileri, toplamda 10 ödülle festivalde rüzgar estirdi.

TEKNOFEST 2022’de 11 alarak dikkatleri üzerine çeken GAÜN, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin olumsuzluklarına rağmen, öğrencilerine desteklerini sürdürerek 335 öğrenci ve 72 takımla TEKNOFEST 2023’e katılım sağladı. TEKNOFEST’in açıkladığı sonuçlara göre GAÜN’ün 27 takımı finallere kalırken 10 takımı ödül alma başarısı gösterdi.

 

GAÜN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ALDI

TEKNOFEST 2023 Ankara etabındaki TEKNOFEST yarışmaları kapsamında, ROKETSAN tarafından düzenlenen Roket Yarışması’nın Yüksek İrtifada Kategorisinde birinci olan GAÜN Çağdaş Roket Takımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödülünü aldı.

BAKAN KACIR GAÜN’ÜN BAŞARISINI TESCİLLEDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldığı bir televizyon programında Gaziantep Üniversitesinin TEKNOFEST yarışmalarında ilk beşte olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarını değerlendirmek için bir televizyon programına katıldı.  Program sunucusunun GAÜN standına yaptığı ziyaret sonrası “Gaziantep Üniversitesi son iki yılda TEKNOFEST yarışmaları kapsamında toplam 21 ödül kazandı” değerlendirmesine karşılık Bakan Kacır, “Gaziantep Üniversitesi TEKNOFEST 2020’den sonra gerçekleşen pek çok TEKNOFEST’te en fazla proje takımının yer aldığı ilk 5 üniversiteden biridir” yanıtını verdi.

YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZVAR: ÜNİVERSİTELER ARASINDA GAÜN DİKKAT ÇEKİCİ BAŞARI ELDE ETTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’e GAÜN standında yaptığı açıklamada, “Gaziantep Üniversitesi öğrencilerimizin TEKNOFEST yarışmalarında, üniversiteler arasında dikkat çekici bir başarı elde ettiğini burada görerek müşahede ettim” dedi.

Prof. Dr. Özvar, başarılarında dolayı öğrencileri tebrik etti. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yarattığı olumsuzluklara rağmen Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin bir başarı hikayesinin nasıl yazılacağını kamyonuna göstermiş olduklarını söyleyen Prof. Dr. Özvar, “Bu gençlerle alakalı söyleyeceğimiz en önemli şey güzel bir başarı hikayesi yazmış olmalarıdır. Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin TEKNOFEST yarışmalarında üniversiteler arasında dikkat çekici bir başarı elde ettiklerini burada bizzat görerek müşahede ettim. Öncelikle genç kardeşlerimizi, mesai arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Gençlerimiz, İnşallah önümüzdeki yarışmalarda daha büyük başarılar elde edecekler” şeklinde konuştu.

HAKAN FİDAN İLE SELÇUK BAYRAKTAR GAÜN PROJESİNİ İMZALADI

Etimesgut Havaalanı’nda gerçekleşen Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’e GAÜN standını ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, GAÜN öğrencilerinin geliştirdiği ORET topluluğunun Ecotron-3 aracını inceleyerek imzaladı.

GAÜN öğrencilerinden yapılan projeler hakkında bilgi alan Hakan Fidan ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, GAÜN öğrencilerini başarılarından dolayı kutladı.

 

Scroll to Top