MRF GROUP: “KAMUOYUNA AÇIKLAMA”

MRF GROUP: “KAMUOYUNA AÇIKLAMA”

MRF GROUP: “KAMUOYUNA AÇIKLAMA”

MRF Group olarak Şehitkamil İlçesinde devam eden projemizi seçim malzemesi yapmak suretiyle şirketimin ticari ve kurumsal yapısı ve şahsım hakkında asılsız iddialarda bulunan Umut Yılmaz’ı iddialarını ispata davet ediyorum.

Üyesi bulunduğum Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde Şehitkamil Belediye Başkan adayı olan ve aday olduğu siyasi partinin temsilcileri ile derneğimizi ziyaret eden Umut Yılmaz, asılsız, mesnetsiz ve onur kırıcı iddialarda bulunmuştur. MRF Group olarak kamuoyuna açıklama gereği duyduğum konuları şöyle sıralayayım:

MRF Group firması bünyesinde, Türkiye geneli ve yurt dışında onlarca proje aynı anda yürütülmektedir. Firmamızın isminde yer alan MRF harflerinin Muhammet Rıdvan Fadıloğlu şeklinde anılması bizi rahatsız etmektedir. Firma sahibi olarak ismim Mehmet Maruf olduğu için ismimdeki sessiz harflerden MRF kelimesini alarak MRF Group olarak ticari kaydımızı 23 yıl önce yaptırmıştık.

Kendisini tanımadığım ancak babasının Belediye Başkanlığı dönemini örnek göstermesi ve yolundan gideceği yönündeki beyanlarına dayanarak kısa bir inceleme yaptım. Babası Ahmet Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı tek hizmetin yıkılan Belediye hizmet binası olduğunu tespit ettim. Ve bu konuda kamuoyunun bilmesi gereken ayrıntılara değinmek istiyorum.

Şehitkamil Belediyesi Binası inşaatına, zamanın Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz’ın tek ve övündüğü en önemli hizmetine 1991 senesinde başlayıp 1994 senesinde inşaat daha bitmeden bitmiş gibi gösterip alelacele taşınmışlar. Üstelik kendi müteahhitini kendilerinin belirledikleri isimler arasından DOĞRUDAN TEMİN ile yaptırmışlar. 1994 yılında inşaatı yarım yamalak biten binanın Bakanlıktan yetkili ekipler tarafından yapılan incelemede taşıyıcı kolonların taşıma gücü sıva harcından kötü çıkıyor ve binanın betonlarının görevini yerine getiremeyecek kadar kötü hatta bazı kolonlardan parça alınamadan ufalandığı tespit edilmiş.

6 Şubat depremleri sonrası binanın depremden TEHLİKELİ DERECEDE HASAR ALDIĞI, hatta inceleme sırasında betonda tehlikeli ve büyük çatlaklar oluştuğunu ve ufalandığı tespit ediliyor. Bunun üzerine binanın kontrollü şekilde yıkımı gerçekleştiriliyor. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz’ın hizmet ettiği sürede yaptığı ve övündüğü tek eser olarak gösterilen binada meğer eser değilmiş.

Binayı yapan şirketin ortaklarının dönemin belediye başkanı Ahmet Yılmaz’la bağlantılı, akrabaları ve tanıdıkları olduğu söyleniyor. Şirket ortakları; (İ.Y., M. K. A., O. M. P., V. Y., M. Y., B. Y., İ. A. A., S. T., İ. G. G.)  Zira babasının ESER! siyasetinden bahseden birileri yeniden babası gibi hizmet binası yapacağını söylüyor.

Gelelim benim aldığım ihalelere: Bizim MRF Group alarak hasılat paylaşımı kapsamında yapılan ihaleye benimle beraber birçok firma müracaat etti. İhale esnasında rekabet oluştuğunu ve Kamu İhale Kanuna’na aykırı bir durumun söz konusu olmadığı, rekabet ortamının oluştuğu kamera kayıtları ile tespit edilebilir. Ben bir T.C. vatandaşı olarak Devletine vergisini ödeyen bir şirket sahibi olarak dedikoduya meal verecek ve yasal olmayan hiçbir olaya dahil olmadım. Müteahhitler Derneği’nde varsa projelerini ve seçim vaatlerini açıklamak yerine Firmam ve şahsım üzerinden siyaset yapmak istenmesine asla müsaade etmeyeceğim.

Aday kişinin bağlı olduğu partinin Milletvekilleri ve yöneticiler adayın iddialarına tepki göstererek salondaki hazirundan özür dilemişler ancak adayın ısrarcı tavrı üzerine konuşmayı sonlandırmak amaçlı tasvip etmediklerini dile getirmişlerdir. Firmamın ve isminin siyasi malzeme yapılamayacağını buradan bildirmek isterim. Hakkımda iddiada bulunan kişi iddiasını ispatla mükelleftir. Yoksa iddia sahibi müfteridir.

MRF GROUP

Yönetim Kurulu Başkanı

MEHMET MARUF YEŞİLMEN

Scroll to Top