BOTAŞ-EGAS İş Birliği Derinleşiyor

BOTAŞ-EGAS İş Birliği Derinleşiyor

BOTAŞ-EGAS İş Birliği Derinleşiyor

BOTAŞ ile EGAS arasında yürütülen doğal gaz iş birliği kapsamında BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Abdulvahit FİDAN, 16 Nisan 2024 tarihinde Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Amr el-Hamami’yi BOTAŞ Genel Müdürlüğünde ağırlayarak devam eden müzakere sürecine dair istişarelerde bulundu.

Avrupa’nın Enerjisi BOTAŞ, enerji kaynak çeşitliliğinin artırılması amacı doğrultusunda bölgesindeki enerji ortaklarıyla güçlü iş birliklerini derinleştirmeye devam ediyor.

14 Şubat 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde gerçekleştirilen Kahire ziyareti kapsamında BOTAŞ ve Mısır milli doğal gaz şirketi EGAS (Egyptian Natural Gas Holding Company) arasında yapılan görüşmede taraflar iş birliklerini geliştirme hususunda mutabık kalmıştı. Takip eden süreçte, şirketler arasında potansiyel ortaklık alanlarına dair müzakereler hız kazandı. İş birliğinin ileri boyutlara taşınması amacıyla BOTAŞ Genel Müdürü Sayın Abdulvahit FİDAN, 16 Nisan 2024 tarihinde Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Amr el-Hamami ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme kapsamında iki devlet şirketi arasında devam eden müzakere sürecine dair istişarelerde bulunuldu. Ayrıca Büyükelçi Amr el-Hamami tarafından doğal gaz başlığı altında ticaretten altyapı projelerine birçok alanda ilerleyen iş birliği hakkında duyulan memnuniyet dile getirildi.

Abdulvahit FİDAN

BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü

Sayın Abdulvahit FİDAN lisans eğitimini O.D.T.Ü. Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Teorisi alanında tamamlamış olup, Ankara Üniversitesi ATAUM (Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi) Merkezinde Uluslararası İlişkiler konusunda da uzmanlığı bulunmaktadır. İngilizce bilmektedir.

1991 yılında iş hayatına başlayan Abdulvahit FİDAN çeşitli kurum ve kuruluşlarda Mühendis olarak görev yaptı. BOTAŞ bünyesinde Mühendis, Müdür, Daire Başkan Yardımcısı, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 03.10.2023 tarihi itibari ile BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görevlendirilmiştir.

Scroll to Top