M. Erhan Durukan: “ORHAN BALİ ANISINA”
Diğer Haber Kategorileri
M. Erhan Durukan: “ORHAN BALİ ANISINA”
Orhan Bali’nin vefat ettiğini, pek sonra WhatShap’tan gelen bir mesajla öğrendim. Bugün 17 gün geçmiş, O’nu saygıyla anıyorum.
11 Ocak 2025 tarihinde vefat eden Orhan Bali, 2019 yılında Gaziantep’ten Kuşadası’na ailesinin yanına taşınmıştı. 13 Ocak 2025 tarihinde Nurdağı’nda defnedildi. Mevlam rahmet etsin, mekânı cennet olsun.
Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Üyesi Avukat Orhan Bali 04 Nisan 1937’de DünekNurdağı’nda dünyaya geldi. Oldukça karmaşık bir orta ve lise öğreniminin ardından eğitimin hakkını verdiği Ankara Hukuk Fakültesi’ne girdi. Hukuk Fakültesi hayatının dönüm noktasıydı çünkü o yılların ardından vefat ettiği 11 Ocak 2025 gününe kadar hukuka ve tarihe olan ilgisini ve tutkusunu hiç bırakmamıştı.
Bali, vefat etmeden bir gün önce bile gazetesini okumuş yine o küçük kâğıtlara notlarını almıştı. Tüm sohbet ortamlarının baş konuşmacısıydı, tarih bilgilerini küçükten büyüğe herkese anlatmayı çok severdi ve kendisi Atatürk’ü çok iyi anlamış koyu bir Atatürk hayranıydı. Türk olmaktan gurur duyar, başta Azerbaycan ve diğer Orta Asya Türk devletlerinin her biriyle ayrı ayrı gururlanırdı.
Tarihe ve özellikle de Türkiye ve Türk Siyaset Tarihi’ne olan bu tutkusunu ve derin bilgi birikimini, Hakimiyet ve Vesayet adı altında bir kitapta topladı. Kendi imkânlarıyla bastırdığı kitabını ulaşabildiği herkesin faydasına sundu.
Orhan Bali, Türk olmaktan gurur duyan Atatürk ve Türkiye tutkunu boşluğu doldurulmayacak bir adamdı. Nur içinde yatsın.
YILLAR ÖNCE
Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Erhan Durukan, Dernek Üyesi Av. Orhan Bali, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Toprak ile Genel Sekreter Vekili Settar Canlıoğlu’na “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.