Hasan Öztürkmen’den İSO 500 mesajı

Hasan Öztürkmen’den İSO 500 mesajı:

Destek verilirse Gaziantep’ten çok daha fazla firma listeye girer

İstanbul Sanayi Odası’nın (ISO) her yıl açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesi belli oldu. Gaziantep’ten listeye tam 29 firma girmeyi başardı.

Gaziantep’te kapanan firmalara dikkat çeken Öztürkmen, “Gaziantep’in potansiyeli büyük, Gaziantepli inatçıdır. Üreticiyi ra­hatlatacak ve ihracatı güçlen­direcek adımların ivedilikle atılmalıdır.” dedi.

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesi belli oldu. Gaziantep’ten listeye tam 29 firma girmeyi başararak kentimizin üretim ve ihracat gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Rekabet gücü zayıflayan, finansmana erişemeyen, maliyet baskısıyla çarkları durmaksızın çalıştıran sanayicilerimiz için bu başarıdır ancak yetmez.

Gaziantep, ihracatın, ticaretin ve sanayinin lokomotif şehirlerinden birisidir.

Destek verilmesi durumunda, ilk 500’deki Gaziantepli firma sayısının çok daha fazla olması muhtemeldir.

İşçilerin, emekçilerin olduğu gibi, sanayicimizin taleplerini ve sıkıntılarını da her daim dile getiriyorum.

Ocak ayında TBMM’de yaptığım açıklamada, Gaziantep’in ihracat rakamlarına dikkat çekmiştim.

2008 yılından bu yana Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanları sürekli olarak 2023 hedeflerini 30 Milyar Dolar olarak belirlediler.

Gaziantep’in 2020 yılında 8 milyar dolar olan ihracatı ilk defa 2021 yılında 10 milyar doları aşa­rak 10 milyar 92 milyon 909 bin dolar oldu. Kent ihracatı, 2022’de 10 milyar 514 milyon 677 bin dolar olarak kayda geçti.

Gaziantep’in potansiyeli büyük, Gaziantepli inatçıdır. Üreticiyi rahatlatacak ve ihracatı güçlendirecek adımların ivedilikle atılmalıdır.

Gaziantep’te tekstil sektörü, ayakkabı sektörü büyük zorluklar yaşamaktadır.

Artan maliyetler sanayiciyi zor durumda bırakıyor, Mısır, Vietnam, Hindistan gibi ülkelerle rekabet edilemiyor.

Döviz kuru arasındaki dengenin bozulması ihracatçının rekabet gücünü zayıflatmaktadır. İhracat için döviz kurunun reel piyasayla uyumlu olması gerekmektedir.

Halkı ve milli sermayeyi destekleyecek iktidarımızda, yeniden üretim devrimi olacak, yeniden çarşılar, pazarlar bayram edecek.