GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN YENİ DÖNEM İLK TOPLANTISI YAPILDI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN YENİ DÖNEM İLK TOPLANTISI YAPILDI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN YENİ DÖNEM İLK TOPLANTISI YAPILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrası ilk toplantısı olan 2024 yılı Nisan Ayı Dönemi Birinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen birleşimde, meclis divan katipleri, meclis başkan vekilleri, encümen üyeleri ve yeni komisyon üyeleri seçildi.

ŞAHİN: GAZİANTEP MODELİNİN TÜRKİYE MODELİ OLMASINI ARZU EDİYORUM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni meclis dönemi için yaptığı açılış konuşmasında seçimlerin ülkeye, şehre ve meclise hayırlı olmasını diledi. Seçilen bütün belediye başkanlarını ve meclis üyelerini tebrik etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin birlik için bir çalışma anlayışı olduğuna vurgu yapan Başkan Fatma Şahin, “Bu çalışma anlayışına göre memleket meselesi, doğduğumuz topraklara hizmet etmek bizim için çok önemli. 10 yıldan beri hizmet ettiğim bu mecliste fikir kimden gelirse gelsin partisi ne olursa olsun doğruysa, memleketin yararınaysa buradan hizmet etme anlayışıyla başladık. Bu modelin ne kadar iyi tuttuğunu yeni dönemde de milletimizin bize güven ve istikrar ortamını verdiğini görüyorum. Milletimize teşekkür ediyorum. Yeni dönemde çok daha başarılı işler yapacağımız inancındayım” diye konuştu.

MİLLETİMİZE YÖNELİK YAPILACAK HER ÇALIŞMAYI HER NOKTADA BİREBİR TAKİP EDECEĞİM

Başkan Şahin, konuşmasında seçim sonrasında çalışmalara başlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Sandıktan çıkan sonuç çok saygındır, kıymetlidir. Başladığımız noktada vatandaşımız bize yeniden hizmet etme şansını gösterdiğinden dolayı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu anlayışın yeni dönemde de devam edeceğine bütün yüreğimle inanıyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak ben ve arkadaşlarımda bu konuda gelirleri artıracak, giderleri azaltacak akıllı belediye, yalın belediye olmamız gerektiğini, tasarrufu artıracak çalışmalar gerektiğini görerek önümüzdeki hafta yeni modelimizi açıklayacağız. O yüzden her belediye başkanı seçilirken vaatlerde bulunuyor. Hangi partiden olursa olsun onların vaatleri bizim vaatlerimiz. Milletimize yönelik her çalışmayı yapılacak her noktada birebir takip edeceğim ve o ilçeye dair yapılacak her hizmette başkanımızın yanında olacağım. Bu modelin bir Gaziantep Modeli, bir Türkiye Modeli olmasını arz ediyoruz. Bu hafta Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu meclis çok güçlü olmak zorunda. Bu meclis yaşatan bir meclis olmak zorunda.”

MECLİS DİVAN KATİPLİĞİ, MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ, ENCÜMEN ÜYELERİ BELLİ OLDU

Mecliste yapılan oylamada Meclis Divan Katipliği seçimine 2 yıl süreyle asil üye olarak Mehmet Okutan ve Mustafa Durmuş seçilirken yedek olarak da Salih Uygur ile Ali Göl seçildi.

Mecliste ayrıca Meclis Başkan Vekilliği oylaması yapıldı. Oylamada 1’nci Başkan Vekili Halil Uğur olurken 2’nci Başkan Vekili Hakan Aslansoy seçildi. 1 yıllığına göre yapacak Encümen Üyeliğine ise Halil Uğur, Hakan Aslansoy, Sait Şahin, Celalettin Terlemez ve Ersin Atar isimleri belirlendi.

YENİ DÖNEMİN KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Plan Bütçe Komisyonu seçiminde 1 yıl süreyle Hakan Aslansoy, Sait Şahin, Ali Göl, Abbas Coşkun, Salih Uğur, İbrahim Halil Arslan, Yakup Aslan, Hasan Şencan ve Mehmet Sucu seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na ise 1 yıl süreyle Halil Uğur, Cuma Güzel, Kemal Vural, Mehmet Yıldırır, Mehmet Özdemir, Bekir Öztekin, Umut Yılmaz, Ali Doğan, Mustafa Güzel seçildi.

Ulaşım Komisyonu seçimi 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Halil Uğur, Kenan Üzümcü, Salih Uygur, Abdulkadir Sökücü, Cuma Kaymakçı, Atilla Sarıkaya, Yılmaz Güler, Mehmet Baştemur, Ural Yıldırım belirlendi.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonu seçimi 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Mustafa Durmuş, Mehmet Özçelik, Mehmet Hamzaoğlu, Celalettin Terlemez, Mahmut Işık, Mehmet Güzel, Tanju Bayındırlı, Ersin Atar, Hasan Şencan seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu seçimi 1 yıl süreyle; Hakan Aslansoy, Ali Göl, Mehmet Açıkgöz, Murat Özgüler, Mehmet Çelik, İbrahim Halil Arslan, Nizamettin Özseven, Uğur Acıoğlu, Mehmet Sucu olarak belirlendi.

Hukuk Komisyonu seçiminde 1 yıl süreyle; Salih Uygur, Mehmet Okutan, Mehmet Hamzaoğlu, Mustafa Durmuş, Celalettin Terlemez, Erim Arıkan, Tanju Bayındırlı, Umut Yılmaz, Uğur Acıoğlu seçildi.

Tarife Komisyonu seçiminde 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Abdulkadir Sökücü, Kenan Üzümcü, Mehmet Açıkgöz, Abbas Coşkun, Mehmet Ateş, Mustafa Durmuş, Mehmet Baştemur, Yılmaz Güler, Ural Yıldırım belirlendi.

Turizm ve Estetik Komisyonu 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Murat Özgüler, Abdulkadir Sökücü, Mehmet Özçelik, Salih Uygur, Cuma Kaymakçı, Mehmet Kaya, Ersin Atar, Talip Yılmaz, Nizamettin Özseven seçildi.

Kadın- Erken Fırsat Eşitliği Komisyonu 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Mustafa Durmuş, Mehmet Hamzaoğlu, Mehmet Okutan, Salim Uğur, Fadime Sayın, Mehmet Baştemur, Sadin Kelek 7 kişi belirlendi

Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonu 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Kemal Vural, Mehmet Yıldırır, Kenan Üzümcü, Mehmet Hamzaoğlu, Abbas Coşkun, Yusuf Bülbül, Talip Yılmaz, Fadime Sayın, Yakup Aslan seçildi.

Deprem ve Doğal Afet Komisyonu seçiminde ise 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Kemal Vural, Mehmet Yıldırır, Mehmet Okutan, Ali Göl, Abbas Coşkun, Yusuf Bülbül, Mehmet Sucu, Mehmet Baştemur, Yılmaz Güler seçildi.

Meclisin son bölümünde Başkan Fatma Şahin yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı yeni projeleri meclis üyelerine yaptığı sunumla anlattı. Sunumda Şahin, Düzbağ Barajı, altyapı yatırımları, iklim değişikliğinin kente olumsuz etkileri üzerinde durdu. Ayrıca şehrin başlıca sorunları olarak görülen ulaşım ve konut sorunlarına değindi. Metro projesi, Gaziray hattının genişletilmesi gibi merak edilen soruları yanıtladı.

Scroll to Top