Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti

Bir süredir diyaliz tedavisi gördüğü öğrenilen Çiller’in Yeniköy’deki evinde kalp krizi geçirdiği ve ardında vefat ettiği bilgisi paylaşıldı.

Özer Uçuran Çiller’in bir süredir diyaliz tedavisi gördüğü öğrenildi.

Özer Uçuran Çiller’in cenazesi, 3 Haziran Pazartesi günü Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

1937 yılında dünyaya gelen Özer Uçuran Çiller mühendis ve iş insanıdır. Türkiye’nin 22. ve ilk kadın başbakanı olan Tansu Çiller ile yaptığı evlilikten Mert ve Berk adında 2 çocukları dünyaya geldi. Özer Uçuran, evliliğinden sonra “Çiller” soyadını aldı.

Saint Joseph Fransız Lisesinde okuduktan sonra Robert Kolejde (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik okuyan Özer Uçuran, Amerika’da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı.

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl Amerika’da kaldıktan sonra Türkiye’ye geri dönüş yaptı. Tansu Çiller’in siyasete atılıp 1993 yılında ilk kadın başbakan olmasından sonra Türkiye’nin ilk “second gentleman”ı unvanının sahibi oldu.

Tüzmen’den Çiller’e taziye mesajı

Durukan’dan Çiller’e taziye mesajı