Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde “Atıksız Mutfaklar” ideathon başladı

HKÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, GTO Gaziantep Gastronomi Akademisi’nin destekleriyle iki gün boyunca sürecek. Etkinliğin ilk gününde gıda israfına karşı yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla öğrenciler, akademisyenler ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Açılışta konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise, “Gıda sektörü yalnızca üretim ve tüketim zincirinden ibaret değil, aynı zamanda bir kültür ve sorumluluktur. Gaziantep olarak yalnızca geçmişin mutfağını yaşatmakla yetinmemeli, geleceğin tarifini de yazmalıyız” ifadelerini kullandı.

Gıda Kurtarma Derneği Başkanı ve FAZLA Genel Müdür Yardımcısı Berat İnci, “Her yıl yaklaşık 1 milyar ton gıda çöpe gidiyor. Bu, sadece bir rakam değil, aynı zamanda israf edilen umut ve kaynak demektir. Bu nedenle gençlerin bu konuda farkındalık oluşturması son derece kıymetlidir” diye konuştu.

Etkinlik, yarın gerçekleştirilecek fikir geliştirme ve sunum oturumlarıyla devam edecek.