GAÜN BAŞHEKİMİ PROF. DR. Ş EVKİ HAKAN EREN: “GAZİANTEP ÜNİVERSİTE HASTANESİ, TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDİR”

GAÜN BAŞHEKİMİ PROF. DR. Ş EVKİ HAKAN EREN: “GAZİANTEP ÜNİVERSİTE HASTANESİ, TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDİR”

GAÜN BAŞHEKİMİ PROF. DR. Ş EVKİ HAKAN EREN: “GAZİANTEP ÜNİVERSİTE HASTANESİ, TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDİR”

“TRAVMA HASTANEMİZİN İÇERİSİNDE ACİL RADYOLOJİ BÖLÜMÜ DE YER ALMAKTADIR”

“GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALIMIZ, TÜRKİYE’DE EN ÜST SEVİYEDE EN FAZLA GÖZ AMELİYATININ YAPILDIĞI BİR BÖLÜMDÜR”

Röportaj: M. Erhan Durukan

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren ile makamında görüşüyoruz:

“Sayın Hocam, Hastanede eksik branşlar var mı? Varsa bu konuda nasıl bir çalışma yapılıyor?”

Gaziantep Üniversite Hastanesi’nde -tam teşekküllü bir hastane olduğumuz için- bütün bölgenin; Maraş, Urfa, Hatay, Malatya’dan hastalarımız güvenle gelmektedirler. Gerek depremin etkisiyle, gerekse donanımın yetersiz olmasından dolayı hastanemize şehir dışından çok hasta gelmektedir. Buna rağmen hastanemiz en son sistemle donatımlı olduğu için bunların hepsine hizmetimiz tamdır. Ufak tefek aksamalarımız olsa bile bunları en kısa süre içerisinde çözecek kapasiteye ve kabiliyete sahibiz. Bu nedenle Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nin şu an itibariyle tam teşekküllü hastaneler arasında ilk sırada olduğunu düşünüyorum.”

“Travma Hastanesi’nin inşaatı ne aşamada? Hastane kaç yataklı, hangi hizmetler verilecek?”

“Travma hastanesi; 110 yataklı, içinde yoğun bakım ünitesi, 5 ayrı tam donanımlı ameliyathanesi, üst kısmında yanık merkezi, yan kısımda hiperbarik oksijen tedavisinin olduğu, bölgeye hizmet edebilecek kapasitede tam teşekküllü bir hastanedir. Travma hastanemizin içerisinde acil radyoloji bölümü de yer almaktadır. Acil radyoloji bölümünün olması oldukça önemlidir. Çünkü, özellikle kalp krizlerinde veyahut beyne pıhtı atma durumlarında anjiyonun doğrudan acil servis içerisinde yapılabileceği bir ünitemiz olacaktır. Yine Travma hastanemizin içerisinde tam donanımlı ultrasyon cihazlarımız, tomografi cihazımız, damar cihazımız ve anjiyo cihazımız yer alacak. Amacımız Gaziantep’teki hastalarımızın Gaziantep dışına gitmek zorunda kalarak mağdur olmasını önlemektir. Dolayısıyla, bu hastane ile zaten tam donanımlı olan mevcut hastanemizde yapılan birçok işleme yenilerini de katmış olacağız.”

“Yeni açılan Böbrek Nakli Hastanesi ne durumda? Şu ana kadar kaç kişi tedavi oldu?

“Böbrek nakli hastanemiz 50 yataklı, böbrek veren ve böbreği alan kişilerin aynı odada, konforlu şartlarda takip edildiği bir hastanedir. Türkiye’de ilk ve tek “Böbrek Nakli Hastanesi’dir. Hastane içinde, yapılan ameliyatların dünyanın her yerinden online izlenebileceği kapasitede 2 adet dijital ameliyathane ve 7 adet yoğun bakım odası mevcuttur. Mart ayından beri ülkemizde en çok tercih edilen merkez olmuştur. Ekim 2023’den itibaren 130 nakil gerçekleştirilmiştir. Bu merkez sadece Gaziantep’e değil, bölgeye ve Sağlık Turizmi kapsamında gelen yurt dışı hastalara hizmet vermektedir.”

“Göz alanında da üniversitemiz güzel çalışmalara imza atmaktadır. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?”

Göz Hastalıkları Anabilim Dalımız, Türkiye’de en üst seviyede en fazla göz ameliyatının yapıldığı bir bölümdür. Yine kornea naklinde son altı ayda hastanemizde muazzam bir artış oldu; hem kornea naklinde, hem de diğer merkezlere kornea temininde Türkiye’de ilk üç hastane arasındadır. Alanında seçkin hocalarıyla Gaziantep ve çevre illere, hatta Alanya’ya Antalya’ya göz alanında hizmetlerimiz devam etmektedir.”

“Yeni bir üniversite hastanesi yapılması düşünülüyor mu?”

“Gaziantep Üniversitesi bünyesinde yeni bir hastanenin açılmasına çok gerek duymuyorum şu anda. Çünkü gerek Şehir Hastanesi’nin, gerek hali hazırdaki Üniversite Hastanemizin donanımları yeterli seviyededir ve bütün Gazianteplilere her türlü sağlık hizmetini verecek kapasitemiz mevcuttur. Üniversite yönetimimizle birlikte şehrimize ve insanlarımıza hizmet etmeye ve güzel işleri arttırmaya devam edeceğiz.”

“Herhangi bir dernekte göreviniz var mı?”

“Kendi hastanemiz bünyesinde hastalara yardım için kurulmuş bir derneğimiz var. Derneğimizin ismi ‘Sağlık Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Yardım Derneği’dir. Bu derneğimiz; fakir, ilaçlarına ulaşamayan veyahut da hastaneye gelmiş ama yakını olmayan hastalarımıza hizmet amaçlı kurulmuştur. Bunların ihtiyaçlarını karşılamak için derneğimizdeki birikimlerden hasta ve hasta yakınlarına yardımlarımız olmaktadır.”

PROF. DR. ŞEVKİ HAKAN EREN

Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, 1974 yılında Kilis’te doğdu. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında mezun olmuştur. Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nda 2015 yılında göreve başlayan Prof. Dr. Şevki Hakan Eren’in kliniksel uzmanlık alanı acil tıptır.

Akademisyenlik ve idarecilik kariyerlerinde tıp camiası tarafından sevilen ve takdir edilen Eren’e Başhekimliğin yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanlığı görevi de verilmiştir.

Scroll to Top