Türk Basın Birliği’nden Gaziantep Valisi Davut Gül’e taziye ziyareti
Diğer Haber Kategorileri
Türk Basın Birliği’nden Gaziantep Valisi Davut Gül’e taziye ziyareti
Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Erhan Durukan ile İkinci Başkan Tahsin Tiryaki, üyeler Cesim Tahincioğlu, Hüseyin İnal ve Ali Dat, annesi vefat eden Gaziantep Valisi Davut Gül’e taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Davut Gül’ün annesi Cemile Gül’ün 14 Nisan’da vefat ettiğini anımsatan Durukan, “Böyle bir günde dernek yönetim kurulu ile Sayın Valimizi Gaziantep 119 Nolu taziye evinde ziyaret ederek acısını paylaştık” dedi.
Taziye evine ilk giden STK
Taziye evine ilk giden STK olduklarına vurgu yapan Durukan, Vali Gül’e başsağlığı ve sabır dileklerini ilettiklerini söyledi.
Gaziantep Valisi Davut Gül’ün annesi Cemile Gül 14 Nisan’da vefat etmiş, Erzurum’un Horasan İlçesi Merkez Camisinde kılınan ikindi namazının ardından Aliçeyrek Mahalle Mezarlığında toprağa verilmişti.
Vali Gül, taziyeleri bugün ve yarın Gaziantep Şehitkamil ilçesi 118-119 nolu taziye evinde kabul edecek.
Tahsin Tiryaki: “AFİF YESARİ”
Afif Yesari,16 Nisan 1922’de Elazığ’da doğdu. Türk yazardır.
Afif Yesari, yazar Mahmut Yesari'nin oğludur. Ortaokulu terk ederek eğitim yaşamına son verdi.
Afif Yesari, kendi kendini yetiştirdi. Tiyatro ve sinema oyunculuğu da içinde olmak üzere birçok iş yaptı. Yazılar yazdı, kitaplar hazırladı. Birçok çeviri yaptı. Bazılarını Muzaffer Ulukaya takma adıyla imzaladığı iki yüz kadar dedektif romanı (büyük bir bölümü sahte Mike Hammer romanları) yazdı.
Afif Yesari, Tanin, Son Havadis, Hürvatan, Dünya gazetelerinde ve Hayat dergisinde gazeteci-yazar olarak çalıştı. Dergi ve gazetelerde magazin, sinema eleştiri yazıları yazdı.
Gazetecilik dışında zaman zaman aktörlük yaptı; İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda, özel tiyatrolarda ve filmlerde rol aldı. Burada tanıştığı Suphi Kaner ile yakın bir dostluk kurdu.
Radyo oyunları ve skeçler kaleme aldı. İTÜ Televizyonu’nda yayımlanan ilk yerli TV oyununun senaryosunu yazdı. Düşünce Tiyatrosu adını verdiği tiyatroda diyalogu kaldırıp piyes kahramanının düşüncelerini spikerin ağzından aktaran bir tekniği ilk uygulayan oyun yazarı olarak ün kazandı. Bu tür tiyatro üzerine kurumsal yapıtlar da yayımladı.
Afif Yesari, 23 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’da vefat etti.
Kendi adıyla yazdığı bazı kitapları:
Öyküleri:
Tren Yolu (1949)
Hafta Tatili (1954)
Oyunları:
Olduğu Gibi (1966)
Uzak (1966)
Soytarının Biri (1967)
Röportaj Kitabı:
İşte Beyoğlu (1950)
Şiir Kitabı:
Boşluk (1970)
Gülmece Romanları:
Hengame (1979)
Şalter (1984)
Anı Kitapları:
İstanbul Hatırası (1987)
Çay ve Simit (1989).