GSO KURUCU MECLİS BAŞKANI MERHUM NACİ TOPÇUOĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
Diğer Haber Kategorileri
GSO KURUCU MECLİS BAŞKANI MERHUM NACİ TOPÇUOĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
Gaziantep sanayisinin önde gelen isimleri arasında yer alan sanayici merhum Naci Topçuoğlu, vefatının 15. yıl dönümünde (11Mayıs 2023 Perşembe günü saat 10.00’da), Gaziantep Asri Mezarlık’ta bulunan mezarı başında Gaziantepli sanayici, iş insanları ve ailesi tarafından dualarla anıldı.
1989-1998 yılları arasında GSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten sanayici merhum Naci Topçuoğlu’nun Asri Mezarlıktaki anma törenine;
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, GSO Genel Sekreteri Yusuf İymen, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vedat Topçuoğlu, Merhum Naci Topçuoğlu’nun çocukları, Naci, Gülden ve Fulden Topçuoğlu ile çok sayıda iş insanı ve sanayici katıldı.
Okunan duaların ardından kısa bir konuşma yapan Mustafa Topçuoğlu, merhum Naci Topcuoğlu'nun kendileri için örnek bir insan olduğunu ve yaşamı boyunca sadece sanayi alanında değil birçok alanda örnek bir kişilik sergilediğini, ülkemizin ve kentimizin sanayideki gelişmesi ve kalkınmasında yenilikçi teknoloji ve bilginin önemine inanarak gerçekleştirdiği yatırımları, yaşamı ve öğretileriyle örnek insan olduğunu ifade ederek, törene katılanlara teşekkür etti.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Topçuoğlu Ailesi ve törene katılanların merhum Naci Topçuoğlu’nun mezarına çiçek bırakarak dua etmesinin ardından tören sona erdi.
NACİ TOPÇUOĞLU
1941 yılında Kilis'te doğan Naci Topçuoğlu, İlköğretimini Kilis'te tamamladı. Daha sonra babası Merhum Mustafa Topçuoğlu ile birlikte Gaziantep'e geldi. Orta öğrenimini yaptıktan sonra, Gaziantep Ticaret Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesini bitirdi.
Üniversite'yi bitirdikten sonra Van'da yedek subay olarak vatani görevini yaptı. 1967 yılında abisi Ali Topçuoğlu ile birlikte Topçuoğlu otomotivi kurdu. Şıhcan Caddesi'ndeki Topçuoğlu otomotiv olarak Fiat Traktör, Kamyon ve Otobüs ile yedek parça satıcılığı yaptı. 1976 yılında Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekarelik alanda 40 işçisiyle birlikte sanayiciliğe başladı. 1979 yılında Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş. yi kurdu. Kuruluşundan itibaren, Gülsan Holding bünyesinde bulunan, Gülsan Sentetik, Gül Enerji, Kaşmir Halı, Gülteks Ve Gülpa A.Ş. Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.
Naci Topçuoğlu için bütün şirketlerdeki en büyük öncelik teknolojik alanlardaki yeniliklerdi. Dünyanın birçok ülkesinde alanıyla ilgili fuarları ziyaret eder, yeni teknolojilerin Gaziantep’teki tesislerinde yer almasını sağlar, bu çalışmalarıyla da Gaziantep sanayicilerine büyük örnek teşkil ederdi. Naci Topçuoğlu’nun bu hayallerinin gerçekleşmesi aslında Gaziantep sanayisinin eski teknolojilerden de kurtulması ve yeni teknolojilere kavuşmasının önünü açmıştır. Gaziantepli sanayicilerin en önemli sorunları arasında yer alan kalifiye insan iş gücü sorununun çözümü içinde büyük gayretler gösteren Merhum Naci Topçuoğlu bugün kendi adıyla anılan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nun temelini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte attı. Bugün binlerce öğrencinin geleceğine yön veren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu alanında Türkiye’de örnek bir okul haline geldi. Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucuları arasında yer alan ve 10 yıl süreyle GSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten merhum Naci Topçuoğlu geçirdiği kalp krizi sonucunda 11 Mayıs 2008 yılında vefat etti.
HKÜ'lü milli sporculardan yüzmede çifte başarı
Milli sporculara verdiği burslar ile sportif başarıları olan öğrencilerine kapılarını açarak nitelikli eğitim almalarını sağlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), üniversitelerarası spor müsabakalarında da önemli başarılar elde ediyor.
Ankara'da düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda HKÜ Meslek Yüksekokulu, Adalet Bölümü birinci sınıf öğrencisi Kaan Kara 50 metre kurbağalamada Türkiye birincisi, 100 metre ve 200 metre kurbağalamada ise Türkiye ikincisi olurken, HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencisi Barış Şahin ise 200 metre sırtüstünde birinci, 100 metre sırtüstünde ise dördüncü olarak önemli başarılara imza attılar.
"Sporu ve sporcuyu destekliyoruz"
Öğrencilerinin elde etmiş olduğu bu sportif başarıların kendilerini gururlandırdığını belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Sporun, öğrencilerimizin kariyer gelişimlerini hızlandırıcı bir katkı sunduğuna inanıyoruz. Birçok alanda olduğu gibi sporun her alanında da öğrencilerimizi teşvik ediyor ve destek veriyoruz. Sporu ve sporcuyu destekliyoruz. Milli sporcularımıza burs veriyor ve önlerini açmaya çalışıyoruz. Bu imkânlardan faydalanan öğrencilerimiz, Kaan Kara ve Barış Şahin'in elde ettiği dereceler gibi önemli başarılara da imza atıyor. Öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Dünya şampiyonluğu da var
Milli takımda da görev alan ve daha önce Fransa'da düzenlenen Yüzme Dünya Şampiyonasında 50 metre kurbağalamada Dünya birincisi olan, açık yaş Türkiye rekortmeni Kaan Kara, “Milli bir sporcu olarak üniversitemi temsil ettiğim şampiyonadan madalyalarla döndüm. Bu aldığım madalyalar Gaziantep tarihindeki yüzme kategorisindeki ilk alınan Ünilig madalyası olma özelliğini taşımaktadır. Dolayısıyla hem üniversitemi hem şehrimi, aldığım madalyalarla elimden geldiği kadar temsil etmeye çalıştım” diye konuştu.
"Desteği hep hissettim"
İki önemli derece elden Barış Şahin ise, “Üniversitelerarası düzenlenen şampiyonada başarılı olmak beni çok mutlu etti. Yapabileceğime inandım ve onların desteğini hep hissettim. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman yanımda olan üniversiteme ve aileme teşekkür ediyorum. İlerleyen yıllarda daha büyük başarıları elde etmek için çalışmalarımı durmaksızın devam ettireceğimi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.