GAZİANTEP’TEKİ KADIN STK’LAR GAÜN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN ÇALIŞTAYLA BİR ARAYA GELDİ

GAZİANTEP’TEKİ KADIN STK’LAR GAÜN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN ÇALIŞTAYLA BİR ARAYA GELDİ

GAZİANTEP’TEKİ KADIN STK’LAR GAÜN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN ÇALIŞTAYLA BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., işbirliğinde hazırlanan "Gaziantep İli Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı" çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin katılımıyla,  GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

GÜAN ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, kadının toplumdaki rolünün önemine dikkat çekerek, kadının toplumsal ve kamusal alandaki yerine değindi. GAÜN olarak kentteki sorunların çözümü için bütün kurumlara kapılarının açık olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Özaydın, kentteki STK temsilcilerine “Beraber üretelim” çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Özaydın, “Gaziantep’teki bütün sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum, gelin şehrimiz ve ülkemiz için hep beraber taşın altına elimizi koyalım. Gaziantep Üniversitesi olarak toplumun kalkınması için en büyük derdimiz üretmek, üniversitenin kapıları her kuruma ve özellikle STK’lara sonuna kadar açık. El birliğiyle üretelim, şehrimizi ve ülkemizi daha iyi noktalara taşıyalım” dedi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber eşi Neslihan Çeber, GAÜN Rektör Danışmanı ve Gazikültür A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ile Yazar Sabiha Doğan’ın açış konuşmaları sonrası Kadın Perspektifinden Sivil Toplum Kuruluşları paneline geçildi.

Başkanlık yapığı panelde konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı ve GAÜN Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Balat, “Hepimizin bildiği gibi Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. Kadının toplumda saygın bir yeri vardır. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Her türlü sportif aktivitelere ve savaşlara katılırlardı. Yüce Önder, Gazi M. Kemal Atatürk der ki ‘Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.’ ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’ Bence de erkeği doğuran ve yetiştiren kadının; Bilinçli, eğitimli, haklarını bilen ve savunan, deneyimlerini pozitif yönde kullanan ve öğreten, tecrübeli, hem kız hem erkek çocuğuna örnek olması toplumun sağlıklı olmasıyla eşdeğerdir” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Balcı İzgi “Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Ekonomi ve Sosyal Yaşam Döngüsündeki Önemi” ile Harran Üniversitesi Kadın Sorunları ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dursun Çadırcı “Kadın ve Eğitim” adlı sunumlarını yaptı.

Scroll to Top