ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN MAVİKENT MAHALLESİ’NE BİR CAMİ DAHA

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN MAVİKENT MAHALLESİ’NE BİR CAMİ DAHA

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN MAVİKENT MAHALLESİ’NE BİR CAMİ DAHA

Şahinbey Belediyesi ve hayırsever Nişasta ailesi tarafından Mavikent Mahallesi’ne yapılan Mehmet İhsan Nişasta Cami’nin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.

Şahinbey Belediyesi’nin ve Nişasta ailesinin katkılarıyla tamamlanan cami 1085.35 m2 inşaat alanı üzerine yapıldı. Mavikent Mahallesi sakinlerinin hizmetine açılan cami zemin kat ve asma kattan oluşuyor.

Düzenlenen açılış törenine; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak, hayırsever aile ve protokol üyeleri katıldı.

MAVİKENT BİZİM DÖNEMİMİZDE KURULAN BİR MAHALLE

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent Mahallesi’ne 4. camiyi kazandırdıklarını belirterek “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı’nın sonuna geldik. Rabbim hepimizi Ramazan Ayı’nın bereketinden ve feyzinden istifade edenlerden eylesin. Önümüzdeki hafta mübarek Kadir Gecesi var. Bin aydan daha hayırlı bir gün. İnşallah onu da idrak edip sevabından faydalananlardan olalım. Mavikent Mahallesi bizim dönemimizde kurulan bir mahalle. Bu bölgede hiçbir şey yokken, şimdi ise 6.000’in üzerinde evimiz var. Yapmış olduğumuz konutlar, çarşılar, pazarlar, parklar ve sosyal tesisler var. Mavikent Mahallemize 4. camimizi kazandırdık. Camimizin yanı başında çocuklarımız ve hanım kardeşlerimiz için Kur’an kursumuz ve sohbet salonumuz bulunuyor. Hocamız burayı 7/24 açık tutup mahalle sakinlerine dini bilgiler verirse; burası yaşayan bir cami olur. Sadece namaz vakitlerinde açılıp kapanan bir cami değil. Sürekli kitap okunan, ilim öğrenilen bir mekan olsun istiyoruz. Çünkü dinimizin ilk emri ‘Oku’ ne kadar çok okur ve öğrenirsek iki günü bir olanlardan olmayız inşallah. Hayırseverimiz İhsan Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Rabbim hayrını kabul eylesin” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Mavikent Mahallesi’nde hizmete açılan caminin sadece ibadet için değil Kur’an-ı Kerim öğrenmek içinde kullanılacağını ifade eden Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak “Öncelikle böyle bir hizmete vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu hizmeti makbul ve daim eylesin. Peygamber Efendimiz (S.A.V) ‘Kim bir mescit inşa ederse Allah (c.c ) ona cennete yapmış olduğu evin benzerini cennet taşlarıyla bir saray inşa eder’ diyor. Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazlarını kılan ve zekâtlarını veren müminler inşa eder. Bunlar doğru yolda olduklarını ve kurtuluşa erdiklerini Kur’an-ı Kerim bizlere müjdeliyor. Mavikent Mahallemize bu camimizi kazandıranlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Hayırsever İhsan Nişasta ise “Öncelikle bu caminin yapını bana kısmet eden Rabbime şükürler olsun. Caminin yapımında bizlere destek olan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

GÖRÜNTÜ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR

https://we.tl/t-SxsOuwITTm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tahsin Tiryaki: “AFİF YESARİ”

Afif Yesari,16 Nisan 1922’de Elazığ’da doğdu. Türk yazardır.

Afif Yesari, yazar Mahmut Yesari'nin oğludur. Ortaokulu terk ederek eğitim yaşamına son verdi.

Afif Yesari, kendi kendini yetiştirdi. Tiyatro ve sinema oyunculuğu da içinde olmak üzere birçok iş yaptı. Yazılar yazdı, kitaplar hazırladı. Birçok çeviri yaptı. Bazılarını Muzaffer Ulukaya takma adıyla imzaladığı iki yüz kadar dedektif romanı (büyük bir bölümü sahte Mike Hammer romanları) yazdı.

Afif Yesari, Tanin, Son Havadis, Hürvatan, Dünya gazetelerinde ve Hayat dergisinde gazeteci-yazar olarak çalıştı. Dergi ve gazetelerde magazin, sinema eleştiri yazıları yazdı.

Gazetecilik dışında zaman zaman aktörlük yaptı; İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda, özel tiyatrolarda ve filmlerde rol aldı. Burada tanıştığı Suphi Kaner ile yakın bir dostluk kurdu.

Radyo oyunları ve skeçler kaleme aldı. İTÜ Televizyonu’nda yayımlanan ilk yerli TV oyununun senaryosunu yazdı. Düşünce Tiyatrosu adını verdiği tiyatroda diyalogu kaldırıp piyes kahramanının düşüncelerini spikerin ağzından aktaran bir tekniği ilk uygulayan oyun yazarı olarak ün kazandı. Bu tür tiyatro üzerine kurumsal yapıtlar da yayımladı.

Afif Yesari, 23 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

Kendi adıyla yazdığı bazı kitapları:

Öyküleri:

Tren Yolu (1949)

Hafta Tatili (1954)

Oyunları:

Olduğu Gibi (1966)

Uzak (1966)

Soytarının Biri (1967)

 

Röportaj Kitabı:

İşte Beyoğlu (1950)

Şiir Kitabı:

Boşluk (1970)

Gülmece Romanları:

Hengame (1979)

Şalter (1984)

Anı Kitapları:

İstanbul Hatırası (1987)

Çay ve Simit (1989).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top