GAZİANTEP’TE TEKNOLOJİ VE İNOVASYONUN KALBİ ARTIK BURADA ATACAK!

GAZİANTEP’TE TEKNOLOJİ VE İNOVASYONUN KALBİ ARTIK BURADA ATACAK!

GAZİANTEP’TE TEKNOLOJİ VE İNOVASYONUN KALBİ ARTIK BURADA ATACAK!

İSTASYON GAZİANTEP İLE ŞEHRİN ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDAKİ REKABET GÜCÜ ARTIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Ticaret Odası paydaşlığında hayata geçirilen İstasyon Gaziantep, şehrin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek, dijital dönüşüm süreçlerine liderlik etmek ve güçlü bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı hedefliyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumlu şekilde veri odaklı projeler geliştirerek, Gaziantep’in ulusal ve uluslararası alandaki rekabet gücünü artırıyor.

İstasyon Gaziantep, şehrin sürdürülebilir kalkınması için kritik bir öneme sahip olup, entite ve stratejik ortaklar ve paydaşlar ile iş birliği halinde şehrin dijitalleşme ve inovasyon süreçlerini yönetecek. Simbiyoz, ürün uzayı ve derin öğrenme gibi stratejik yaklaşımlar sayesinde, Gaziantep’in ekonomik ve teknolojik potansiyeli daha da artırılıyor ve ulusal ile uluslararası alandaki rekabet gücünü yükselmeyi amaçlıyor.

İnovasyon istasyon, Proje istasyon ve Bilişim istasyon başlıkları altında yapılandırılan İstasyon Gaziantep, çeşitli alanlarda projeler üretiyor ve bu projelerin sürdürülebilir bir kalkınma modeli çerçevesinde uygulanmasını sağlıyor. Merkezin çalışma modeli olan “Proje Planlama – Uygulama, Dijital Dönüşüm, İnovasyon ve Arge-Ürge, Akredite Melek Yatırımcı Ağı, Networking ve Etki Tahvilleri” ise ana faaliyetleri arasında yer alıyor.

İSTASYON GAZİANTEP’İN ÇALIŞMA MODELİ

Farklı paydaşlarla ve kurumlar arasında karşılıklı fayda sağlayan iş birlikleriyle Simbiyoz, ekonomik çeşitliliğin artırabileceği yeni ürünler ve sektörlere geçiş potansiyeli iş birliklerinin bulunduğu Ürün uzayı, veri setlerinden doğru, anlamlı bilgiler elde etme ve stratejik karar alma süreçlerinin bulunduğu Derin öğrenme çalışma modeli yürütülüyor.

STRATEJİK VE ENTİTE ORTAKLAR

Ulusal ve Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar, odalar, STK’lar, üniversiteler, iş dünyası, melek yatırımcılar, vakıflar ile etkin koordinasyonla sürdürülebilir bir kentsel kalkınma modeli oluşturularak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma (SKA) amaçlarına uyumlu veri odaklı bir yapıda projeler geliştirme amaçlanıyor.

Proje aynı zamanda Gaziantep Valiliği, üniversiteler, il müdürlükleri, dernekler ve vakıflar, uluslarası vakıflar ve ağlar, melek yatırımcılar, uluslarası kuruluşlar, teknoloji transferi stratejik ortaklığında hizmet veriyor. Entite ortaklığında ise; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, KOSGEB, Gaziantep Ticaret Borsası, Genç Girişimciler Kurulu, İpekyolu Kalkınma Ajansı yer alıyor. Kurumların ortak çalışmaları ve koordinasyon için İstasyon Gaziantep büyük önem sağlıyor.

TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN PROJELER

İstasyon Gaziantep’in tamamlanan ve devam projeleri arasında İpekyolu Gaziantep Bilişim ve Sosyal Girişimcilik Merkezi, Kadın kooperatiflerin sektörde donanımlı ve dirençli hale getirilmesi, şehirde sağlık turizminin canlandırılması, geçmişten geleceğe: Marka, Tasarım, Ambalaj ve Dijitalleşme yolculuğu, İklim krizine kadın işletmelerinin uyum süreci, Gaziantep şehir ajandası yer alıyor.

 

 

Scroll to Top