Ankara Gaziantepliler Derneği’nin Düzenlediği Geleneksel İftar Yemeği Salonlara Sığmadı
Diğer Haber Kategorileri
Ankara Gaziantepliler Derneği’nin Düzenlediği Geleneksel İftar Yemeği Salonlara Sığmadı
Ramazan bereketi hemşehrilerimizin büyük katılımı ile Başkent’te Bakanlar, Milletvekilleri, bürokratlar ve hemşehrilerimizle Büyük Gaziantep Buluşması gerçekleşti. Gaziantep milletvekilleri birlik mesajları verdiler.
Kısa bir kuran tilaveti ile başlayan program, Ankara Gaziantepliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürpınar’ın hoş geldiniz konuşması ile devam etti. Başkan Mehmet Gürpınar konuşmasında bu manevi iklimde birlik beraberliğinin öneminden, hemşehri dayanışmasından, Gaziantep kültürünü Başkent’te yaşama ve yaşatma geleneğinden, Gaziantep’in. başkentte güçlü bir lobisinin olmadığından bahsetti. “Güçlü lobi Güçlü bürokrasiyi oluşturur.
Bürokratlarımızın sayısının artması, onlara sahip çıkılması, Gazi Şehrimize daha fazla hizmet ve daha fazla proje, daha güçlü lobi demektir.” diyen Başkan Gürpınar, Derneğin projesinden kısaca bahsetti Başkentte “Gaziantep Eğitim ve Kültür evi “ projesinin Gaziantep’in başkentte kültürünü yaşatmayı, gelecek nesillere aktarılmasını, gazi şehrimizden okumaya gelen öğrencilerimizin buluştuğu, ders çalıştığı, barındığı Gastronomi, şehrimizin yemek kültürünün tanıtıldığı, bir binaya ihtiyacı olduğunu projelerini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile de paylaştıklarını söyledi. Derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Gürpınar, “Ramazan ayı bizlere dayanışmayı ve birlikte güçlü olmayı hatırlatıyor, hemşehrilerimize katılımları için teşekküt ediyoruz” dedi.
İftar yemeğine katılan Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı konuşmada, hemşehri buluşmalarının önemine değinerek Ramazan'ın manevi atmosferine dikkat çekti. "Ankara'da Antep ruhu yaşanıyor" sözleriyle geceye ayrı bir anlam kattı.
Gecede konuşan, TBMM İdare Amiri ve MHP Milletvekili Sermet ATAY, konuşmasında Anteplilik ve birlik beraberlik ruhundan bahsetti, dernek yönetimine teşekkür etti.
CHP Milletvekili Hasan ÖZTÜRKMEN, konuşmasında “Böyle manevi bir ortamda siyaset konuşulmaz, bizleri bir araya getiren Mehmet Gürpınar ve yönetimine teşekkür ederim” dedi.
Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan TANRIÖVER de birlik ve beraberlik ruhundan bahsederek , emeği geçen Ankara Gaziantepliler Derneği’ne ve Başkanı Mehmet Gürpınar’a teşekkür etti.
Ankara Gaziantepliler Derneğinin düzenlediği geleneksel iftar programına AK Parti Gurup Başkan Vekili Abdulhamit Gül, TBMM İdare Amiri ve MHP Milletvekili Sermet ATAY, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah TANCAN, AK Parti Milletvekili Eyüp Özkeçeci, CHP Milletvekili Hasan ÖZTÜRKMEN, önceki dönem Milletvekilimiz Veli KAYA, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan yardımcısı Sait Kirazoğlu, Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan TANRIÖVER, Yargıtay Üyesi Sayın Müslüm CANPOLAT, RTÜK Başkan Yrd. Şemsettin Gürpınar, Tufan Büyükuzun, Dışişler Bk. Strateji Bşk.Oğuzhan Yaylacı, Çevre ve Şeh. Bak. Taşınmaz kaynak Geliştirme Genel Müdürü Emre Topoğlu Gençlik ve spor Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Mehmet Duyar Türk Patent Kurumu Bşk . Yrd. Erdoğan Öz, Sağlık Bak. Halk sağlığı Genel Müd. Yrd. Osman Güngör, TES-İŞ Genel Başkan Yard. Fatih Bayhan, Sebirreşad Vakfı Başkanı, Bürokratlarımız , sivil toplum dernekleri, ilçe dernekleri, Van Gaziantep derneği, öğrenciler, Hemşerilerilerimizin bir araya geldiği Ramazan ayının rahmet ve bereketini manevi huzurunu Gaziantepli Hemşerilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşandı.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar programında, Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetleri ikram edildi. Özellikle Antep baklavası sofralara tat katarken, paylaşmanın verdiği huzur her yüzü aydınlattı. O akşam sadece iftar sofraları değil, gönüller de bereketle doldu. Ramazan’ın birleştirici ruhu, Ankara Gaziantepliler Derneği’nin başarılı organizasyonundan biri daha Başkent’te yaşandı.










