ARI YETİŞTİRİCİLERİ İÇİN GAZİANTEP’TE YENİ BİR TESİS KURULUYOR

ARI YETİŞTİRİCİLERİ İÇİN GAZİANTEP’TE YENİ BİR TESİS KURULUYOR

ARI YETİŞTİRİCİLERİ İÇİN GAZİANTEP’TE YENİ BİR TESİS KURULUYOR

AMAÇ, EKONOMİK REFAH, İSTİHDAM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gaziantep İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile Sahaya Hazır İnovasyon Derneği iş birliğinde bal üretimini artırmak için “Fondan Arı Yemi ve Arı Keki Üretimi Tesisi Projesi” protokol imza töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi’ndeki imza törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep İli Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nebi Koca ve Sahaya Hazır İnovasyon Derneği Başkan Yardımcısı Ayam Mustafa katıldı.

ARICILIK ATÖLYESİ KURULUYOR

Protokol kapsamında, arıların hayatta kalması sağlanarak bal üretimini artırmak, bal üreticilerinin yaşam standartlarını iyileştirmek ve ekonomik büyüme, istihdam ve sürdürülebilirlik hedefleniyor. Proje ile kurulacak Arıcılık Atölyesinde, kadınlar ve çocuklara öncelik verilecek. Eğitimde 100 kişilik bir grup seçilecek. 5 gün sürecek eğitim programı çerçevesinde arı beslenmesi, hastalık yönetimi ve bal üretimi konularına odaklanılacak. Kursiyerler, 20-23 saatlik eğitimler alarak sertifikalarını almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcılara arıcılığı geliştirmek için saha uygulama kitleri verilecek.

Yerel arıcıların ilkbahar ve geç sonbahar dönemlerinde arılarını besleyebilmeleri için atölyede, fondan arı keki gibi önemli takviyeler üretilecek ve dağıtılacak. Bu bağlamda arı sağlığını ve kovan verimliliğini artırmak amaçlanırken, yerel üretim yetersizliği ve ulaşım maliyetlerini azaltmak da hedefler arasında.

BAŞKAN ŞAHİN: HEDEFİMİZ, BİRLİĞİMİZİ İLK 5’E YÜKSELTMEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, yine bir Gaziantep Modeli ile karşı karşıya olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bilim dünyası artık, balın birçok derde derman olduğunu söylüyor. Gıda açısından balın şifa olduğu ispatlanmış durumda. Medeniyetimizden aldığımız ilhamla akıllı tarım uygulamalarında geldiğimiz noktada bugünkü proje bizler için çok önemli ve kıymetli. Doğa bize emanet. Arı çok özel bir varlık. Doğadaki en büyük nimetlerden bir tanesi. Biz de arının hem yaşamını korumak hem de ortaya koyduğu ürünü markalaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Bunun yanında insanımızın yaşam kalitesini iyileştiriyoruz. Şu anda birliğimiz ilk 20’de ama biz ilk 5’i istiyoruz. Bu yapılan çalışmalarla hedefimize ulaşacağız. Biz hedefleri olan, iddiası olan bir şehiriz. Öncü bir şehiriz.”

Scroll to Top