SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ORGAN NAKİL MERKEZİ…

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ORGAN NAKİL MERKEZİ…

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ORGAN NAKİL MERKEZİ… 

TIP FAKÜLTESİ ÖĞR. ÜYESİ PROF. DR. MEHTAP AKDOĞAN:

“BÖBREK NAKLİ, HASTALARIN YAŞAMINDA YENİ BİR SAYFA AÇIYOR”

ORGAN NAKİL MERKEZİ SORUMLU HEKİMİ DOÇ. DR. YÜCEL YÜKSEL:

“HASTAMIZI SAĞLIĞINA KAVUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ.”

Gaziantepli iş insanı B. B. (63), uzun süredir yaşadığı böbrek hastalığından, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO) ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı canlı vericili böbrek nakli sayesinde kurtuldu.

1.B., “Nefroloji bölümünden doktorum Prof. Dr. Mehtap Akdoğan’ın bir süredir takipli hastasıydım. Artık sağlığıma kavuşmam için nakil olmam gerektiğini söylediğinde, biz de süreci başlattık” dedi

Yakınının bağışladığı böbrekle yaşamına yeni ve sağlıklı sayfa açan B. B., “Gerekli tetkikleri yapıp, prosedürleri tamamladık. Başarılı bir şekilde, ikimiz de sağlıklı olarak ameliyat yapıldı. Herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

PROF. DR. MEHTAP AKDOĞAN

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi, Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehtap Akdoğan ise uzun süredir, şeker hastalığına bağlı böbrek rahatsızlığı ve yetmezliği nedeni ile takip ettikleri B.B’nin, damar yapısında da ciddi sorunlar bulunmasına rağmen çok başarılı geçen ameliyatla kendisini böbrek yetmezliğinden kurtardıklarını söyledi.

Prof. Dr. Akdoğan, “Doğru ve zamanında tedavi ile hastamız çok daha sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilecek. Böbrek nakli, hastaların yaşamında yeni bir sayfa açıyor” değerlendirmesini yaptı.

DOÇ. DR. YÜCEL YÜKSEL

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi, Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO) Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yücel Yüksel de şeker (diyabet) hastalığına bağlı böbrek yetmezliği gelişen hastanın genel olarak sağlık sorunları da yaşadığına dikkat çekti.

Kalp ve damar tutulumu olan hastanın ameliyatının zorlayıcı olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Yüksel, şöyle devam etti:

“Hastanın ameliyattan önce çekilen tomografisinde, bacaklara giden damarlarda ciddi derecede damar sertliği belirlendi. Bu gibi durumlarda naklin yapılmama ihtimali de vardır. Hastamızı bilgilendirip, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bülent Meşe Hocamız ile ameliyata girerek, damarların durumunu değerlendirdik.

Böbrek damarını takabileceğimiz küçük bir damar alanı olduğunu tespit ederek buraya çok başarılı bir şekilde böbrek naklini gerçekleştirdik. Hastamız ameliyat sonrası altıncı gün şifa ile taburcu oldu. Tüm ekip olarak başarılı bir süreçle hastamızı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

DOÇ. DR. BETÜL ŞİMŞEK

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Betül Şimşek, hastanın kalp ve damar ile şeker hastalığına bağlı sorunlar yaşaması nedeniyle zorlu bir süreç geçirdiğini, bu nedenle de ameliyat sürecinde iki anestezi hekimi tarafından sürekli gözetim altına alındığını kaydetti.

Hastanın ameliyattan önceki sağlık sorunlarının böbrek nakil ameliyatının hemen sonrasında çok hızlı düzelmeye başladığını anlatan Doç. Dr. Şimşek, “Bu sayede hastamızı, yoğun bakım ihtiyacı olmadan, servise çok rahat çıkarabildik” ifadelerini kullandı.

Scroll to Top