Nükhet Ocak Balkan: “FÜSUN ERBULAK”

Esma Füsun Erbulak, 25 Haziran 1943’te İstanbul’da doğdu. Türk sinema ve tiyatro sanatçısı, yazar ve çevirmen.

Notre Dame de Sion ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Füsun Erbulak, 1962’de Dormen Tiyatrosu’nda sanat hayatına başladı. Yine aynı yerde eşi Altan Erbulak ile tanışıp evlendi. Koca Mustafa Paşa Çevre Tiyatrosu, Fikret Hakan Tiyatrosu, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları’nda oynadı.

Füsun Erbulak, 1955 yılında ilk filmini çevirdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) saflarında yer aldı. Altan Erbulak’tan boşandı, daha sonra onunla yeniden evlendi. 1984’te yazdığı Atmış Günlük Bir Şey ve Burgu (1986) adlı kitapları müstehcenlik gerekçesiyle toplatıldı. Kitap çevirileri, gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Oyuncu Sevinç Erbulak’ın annesidir.

Füsun Erbulak, 2014 yılında açılmış olan Erbulak Evi’nde oyunculuk eğitimi vermektedir.

Filmografisi:

Ebediyete Kadar – 1955

Güzel Bir Gün İçin – 1965

Bir Annenin Gözyaşları – 1967

Yarın Çok Geç Olacak – 1967

Mahmut Mangal (TV) – 1980

Çıplak Ayak (TV) – 1983

Son Urfalı – 1986

Küçük Mutluluklar – 1987

Ayaşlı ve Kiracıları (TV) – 1989

Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal – 1989

Son Umut (TV) – 1992

Şen Olasın Nuri Bey (TV) – 1993

Baba Evi (TV) – 1997

Yaralı Kurt – 2000

Aşk Meydan Savaşı (TV) – 2002

Kuzenlerim (TV) – 2002

Sınırlı Aşk (TV) – 2003.

Kitapları:

Son Gülen

Niçin Geç Kaldım

Altmış Günlük Bir Şey

Burgu

İntiharı Ertelemek

Epik Bir Grev

Uçuçböceği-Delikır

Sokak Erkeği

Aşkın Misillemesi

Gecece.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir