Zerrin Büyükuncu: “ÇİÇEK DİLLİGİL”

Lütfiye Çiçek Dilligil Öztoprak, 5 Haziran 1969’da İstanbul’da doğdu. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan ve Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil’in kardeşi, oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile oyuncu Belkıs Dilligil’in kızıdır. Çiçek Dilligil, sahne içinde yetişmesine karşın, profesyonel anlamda Kent Oyuncuları’nda yer aldı. 6 yaşındayken oyunculuğa adım atmıştır. Sanat hayatında ön plâna çıkması atv’de yayımlanan Dinozorus adlı çocuk programıyla oldu.

Dilligil’in ilk sinema filmi “Minik Cadı” olmuştur. Henüz 5’inci sınıftayken şehir tiyatrolarındaki tiyatro oyunlarında oynamaya başlamıştır.

Komedi türünde ekranlara gelen “Kaygısızlar” dizisine “Kafiye Kaygısız” karakteri ile katılmıştır. 1994 – 1999 yılları arasında yayınlanan dizinin oyuncu kadrosunda Ercan Yazgan, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda, Şenay Gürler de yer almıştır. Dizi 4 sezon, 121 bölüm sürmüştür.

1996 – 2001 yılları arasında yayınlanmaya başlayan “Çılgın Bediş” dizisinin oyuncu kadrosuna dâhil olmuştur. Dizide “Mükü” karakterini canlandırmıştır. Dizide Dilligil’e Yonca Evcimik, Selahattin Taşdöğen, Cenk Torun gibi isimler eşlik etmiştir.

Süleyman Seçik’in yönetmenliğini üstlendiği “Harem” dizisine “Toplunur Hatun” rolü ile katılmıştır. 2012 -2013 yılları arasında FOX ekranlarına gelmiştir. Dizinin diğer oyuncuları Levent Üzümcü, Nurseli İdiz, Belma Canciğer, Başak Sayan, Duygu Şen olmuştur.

2020 yılında TRT 1’de yayınlanan “Tövbeler Olsun” dizisinin oyuncu kadrosuna dâhil olmuştur. Dizide “Hülya Necipli” karakterini canlandırmaktadır. Dizinin diğer oyuncuları arasında Güven Kıraç, İpek Tuzcuoğlu, Erkan Can, Merve Erdoğan gibi isimler yer almıştır.

Sanatçı Bora Öztoprak‘la evli olan Dilligil, Tiyatrokare ekibinde yer aldı. Çiftin Ardahan adında bir oğlu vardır.

Çiçek Dilligil, tiyatroya oranla, rol aldığı sinema ve dizi filmlerle daha çok tanınmıştır. Şu anda MSM’de (Müjdat Gezen Sanat Merkezi) tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Eyüboğlu Kolejinde de tiyatro eğitmenliği yapmaktadır. 17. Afife Tiyatro Ödülleri’nde jüri üyeliği yapmıştır.

Filmografisi:

Tövbeler Olsun – 2020

Sil Baştan – 2014

Harem – 2012

Balıketi – 2006

Avrupa Yakası – 2004

Çaylak – 2003

Aşk Olsun – 2003

Kuzenlerim – 2002

Babamı Arıyorum – 1997

Baskül Ailesi – 1997

Eltiler – 1997

Yüzleşme – 1996

Çılgın Bediş – 1996

Kaygısızlar – 1994

Acı Yıllar – 1989

Dudaktan Kalbe – 1988

Minik Cadı – 1975.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir