M. Erhan Durukan: “ABDULKADİR YÜKSEL”

M. Erhan Durukan: “ABDÜLKADİR YÜKSEL”

Abdülkadir Yüksel, 3 Temmuz 1962’de Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. Türk eski siyasetçi.

Abdülkadir Yüksel’in baba adı Müslüm Yüksel, anne adı Hayriye’dir. Suruç ilçesi eşrafından İstiklal madalyalı Galip Beyzade Müslüm Bey’in oğludur. Müslüm Yüksel Demokrat Parti ve sonrasında Adalet Partisi’nde siyaset yapmış, önce bir dönem Şanlıurfa ili Suruç ilçesi belediye başkanlığı, daha sonra bir dönem Birecik ilçesi belediye başkanlığı yapmıştır.

Abdülkadir Yüksel, ilk,orta ve lise öğrenimini Birecik’te tamamlamıştır. Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur.

1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP)den aday olan Abdülkadir Yüksel, %52’lik bir oy oranı ile belediye başkanı seçilmiştir. 5 yıl bu görevi başarıyla ve şerefli bir şekilde sürdürdükten sonra 5 yıl başkanlığa ara vermiştir.

1999-2004 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) Birecik İlçe Başkanlığı yapmıştır. 2004 yerel seçimlerinde halktan gelen yoğun talep üzerine yeniden aday olan Abdülkadir Yüksel %45 oy oranında oy alarak İkinci kez belediye başkanlığına seçilmiştir. 2004 yerel seçimlerinde almış olduğu %45 oranında ki oy Doğru Yol Partisi (DYP)’nin yerel seçimlerde Türkiye’de ulaştığı en yüksek oy oranıdır.

Abdülkadir Yüksel, Demokrat Parti (DP)’den istifa etmiş ve AK Parti saflarında siyasi mücadelesini sürdürmeye başlamıştır. Abdülkadir Yüksel evli ve 3 çocuk babasıdır.

Abdülkadir Yüksel, 6 yıl önce; 25 Eylül 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Vefatının yıldönümünde O’nu saygıyla anıyorum; Allah rahmet eylesin…

Değerli hizmetleri bulunan rahmetli Abdülkadir Yüksel dava adamıydı. Kendileriyle en son Ramazan Bayramı’nda görüşmüş, 15 Temmuz’la ilgili bir de yazı da istemiştim. Hemen yolladı ve Objektif’te yayınladım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haber Kategorileri

Scroll to Top