M. Erhan Durukan: “AYFER FERAY”

M. Erhan Durukan: “AYFER FERAY”

Diğer Haber Kategorileri

M. Erhan Durukan: “AYFER FERAY”

Ayfer  Feray, 27 Mayıs 1928 tarihinde İzmir, Bornova’da dünyaya geldi.  Sinema ve tiyatro oyuncusu.

Ayfer Feray, kendisi gibi oyuncu olan Günfer Feray'ın ablasıdır. Gazeteci Samim Tara ile bir dönem evli kaldı. Bu evlilikten, ünlü bir reklam yönetmeni oğlu Ali Tara (1949-2004) ve Süeda Tara adlı bir kızı dünyaya geldi.

Ayfer Feray, kendisine özgü güçlü oyunculuğuyla seyircilerin zihninde yer etti. Oynadığı yetmişi aşkın filmde, Türk sinemasının güçlü ve önemli kadın karakterlerini canlandırdı. Murathan Mungan, oyuncunun Türk sinemasındaki yerini ve değerinin yeterince bilinmemiş olmasını bir söyleşisinde,"Fransız olsaydı şimdiye ikondu." sözleriyle vurgulamıştır.

Ayfer  Feray, 80 filmde oynamış ve kendi adını taşıyan bir tiyatro kurmuştur. Özellikle sinemadaki yardımcı rolleriyle tanınır. Bu rollerin en bilinenlerinden biri, Vesikalı Yarim'de oynadığı Müjgan'dır.

Ayfer Feray, sinema filmlerinin yanı sıra, tiyatroya da yoğun emek verdi. Şahane Züğürtler, Yedi Kocalı Hürmüz gibi oyunlarda oynadı. 1953'de Dormen Tiyatrosu’na girdi. Bir süre Dormen Tiyatrosu kadrosunda yer aldı, Haldun Dormen Tiyatrosu’nda ilk rol aldığı oyun Papaz Kaçtı oyunu oldu.

Bir süre Haldun Dormen Tiyatrosu kadrosunda yer aldı, daha sonra buradan ayrıldı. Ayfer Feray - Nisa Serezli Topluluğu ve Çevre Tiyatrosu’nun kurucularından biri oldu. Bu topluluk da daha sonra dağıldı ve oyuncu, Ayfer Feray Tiyatrosu’nu kurdu. Tiyatronun oyuncuları arasında Osman Alyanak, Ferhan Şensoy, Şevket Altuğ, Kemal Sunal, Hadi Çaman gibi önemli isimler yer aldı.

1968 yılında senaryosunu Safa Önal’ın yazdığı, yönetmenliğini Ömer Lütfi Akad’ın yaptığı “Vesikalı Yarim” filminde Ayfer Feray, Müjgan karakterin canlandırırken; Türkan Şoray ve İzzet Günay ile birlikte rol aldı.

1972-1973 sezonundan sonra tiyatrodan uzun süre ayrı kaldı. 1980-1981 sezonunda “Çöpçatanın Fendi” oyunuyla yeniden tiyatroya döndü.

1978 yılında senaryosunu Safa Önal’ın yazdığı, yönetmenliğini Orhan Aksoy’un yaptığı “Tatlı Nigar” filminde Türkan Şoray, Bulut Aras, Erol Taş, Ayfer Feray, Aliye Rona, Baki Tamer ile beraber oynadı.

Ayfer Feray, 13 Temmuz 1994 tarihinde çok sevdiği Bodrum'da vefat etti. Mezarı da buradadır. İzmir'de, Bornova Büyükpark'ın içinde bulunan açık hava tiyatrosuna, oyuncunun anısına,"Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu" adı verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE 120.000 TİŞÖRT

Öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla çeşitli hediyeler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu kez öğrencilere 120.000 adet tişört hediye ediyor.

Gençleri spora teşvik etmek amacıyla halı sahalar, voleybol sahaları, yüzme havuzları, spor salonları yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’ndeki ortaokul ve lise öğrencilerine çeşitli renklerde 120.000 adet tişört hediye ediyor.

GENÇLERİMİZİN HER ALANDA BAŞARILI OLMALARINI İSTİYORUZ

İlk dağıtıma Hürriyet Ortaokulu’nda başlayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimizin sporda, sanatta ve kültür alanında başarılı olmalarını istiyor ve destekliyoruz. Bu anlamda 14.500.000 adet kitap dağıtımı gerçekleştirirken, 5 tane okul yaptık. Ayrıca 215 Gençlik Merkezi, mahallelerimize 11 tane kütüphane, okullara ise 30 tane Z kütüphane yaptık. Parklarımıza ve okullarımıza 215 tane halı saha yaparak gençlerimizin ücretsiz olarak kullanımına açtık. Okullarımıza 524 tane tenis masası hediye ettik. Bunun yanı sıra her yıl gençlerimize spor ayakkabısı dağıtıyoruz. Bu yıl dağıtacaklarımız ile birlikte 1.068.000 adet spor ayakkabısını gençlerimize hediye etmiş olacağız. Daha önce forma, eşofman takımı, futbol, basketbol ve voleybol topu dağıtımı gerçekleştirdik. Şimdide tüm ortaokul ve lise öğrencilerimize 120.000 adet tişört hediye ediyoruz. Gençlerimize spor alanları yapıp spor malzemesi dağıtarak gençlerimizin daha çok spor yapmalarını teşvik ediyoruz. Ayrıca 104.000 bisiklet alarak takdir ve teşekkür alan öğrencilerimize dağıtıyoruz. Gençlerimiz böylelikle hem eğitimde hem sporda başarılı olacaklar. Gençlerimiz için Akkent Mahallemizde 40.000 m2 alan üzerine 24 saat açık olacak müthiş bir kütüphane yapıyoruz. 29 Ekim’de inşallah kütüphanemizi gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun hediye ettiği tişörtleri giyerek spor yapan öğrenciler ise “Başkanımız her alanda bizleri destekliyor. Spor yapmamız için bizlere bisiklet, spor ayakkabı, futbol, basketbol ve voleybol topları hediye ediyor. Pandemi döneminde bizlere tablet hediye etti. Başarıyı teşvik için birçok hediye ve geziler düzenliyor. Kütüphaneler yapıyor. Okulumuza gelerek bizlerle spor yaptı. Biz başkanımızdan memnunuz” diye konuştular.

GÖRÜNTÜ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR

https://we.tl/t-JuvL4h2f1t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top