M. Erhan Durukan: “METİN ŞENTÜRK”

Metin Şentürk, 16 Mayıs 1966 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Türk şarkıcı. Dünya Engelliler Vakfının başkanlığını yapmaktadır.

Ailesi Kosova’dan göçüp İstanbul Fatih’e yerleşmiş, 7 çocuklu bir ailenin sondan ikinci çocuğudur. Sonradan babası dahil ailesinden altı kişi de çeşitli sebeplerle kör oldu.

Metin Şentürk, 3 yaşında masadan düşme sonucu gözlerini kaybetti. İstanbul İstinye körler okulunda 8 yıl yatılı okuyarak eğitim aldı. Lise döneminde Büyükçekmece Lisesi’nde gözleri tamamen gören öğrenciler ile birlikte okumuş ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’na girmiştir. 1988 yılında konservatuvarı bitirmiştir.

İlk albümü başarı sağlamadı ancak 4 yıl ara verdikten sonra iyi bir çıkış yaptı. Kahpe Bizans filminde küçük bir rol oynadı. Şevket Altuğ ile birlikte Kanal D’de yayımlanan Unutma Beni adlı dizide oynadı. Çocuk yaşta kör olan Metin Şentürk, adeta kör talihine inat, başarıya ve şöhrete ulaştı. Körlüğüyle hep dalga geçmiş, bu zamana kadar ‘göz ve görmek’ ile alakalı ne kadar espri varsa yapmış biridir. Uçak kullandı, denize daldı, paraşütle uçtu.

Metin Şentürk, Tansu Çiller döneminde DYP İstanbul Milletvekilliğine aday olmuştu ama seçilemedi.

Dünya Görme Engelliler araba ile hız rekorunu 315 km. ile kırdı. CPS ile ölçülen 303 km. ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Metin Şentürk, Avrupa’nın dev elektronik mağazalar zinciri Media Markt’ın yeni reklam yüzü “Dr Şen” karakteri olarak reklam filmlerinde ve birkaç sinema filminde de oynadı.

Metin Şentürk, Mayıs 2006 yılında Fulya Kalkavan ile evlendi. 2012 Şubat ayında eşi boşanma davası açtı. Ancak Nisan 2012 de eşi ile barışarak boşanmaktan vazgeçtiler.

Diskografi:

Elimdeki Fotoğrafın, (1987 – Yaşar Kekeva Plak)

Bırakma Beni, (1991 – Yaşar Kekeva Plak)

Allah Biliyor, (1992 – Raks Müzik)

Yaktın Beni, (1993 – Raks Müzik)

Sana Aitim, (1995 – Raks Müzik)

Son Nokta, (1996 – Raks Müzik)

Dünya Güzeli, (1997 – Raks Müzik)

Sahte Dünya, (1999 – Prestij Müzik)

Hazinem, (2000 – Prestij Müzik)

Yolun Yarısı,(2001 – Şentürk Müzik)

Dönmem Gerek,(2002 – Şentürk Müzik- Mod Müzik)

Kalpten Kalbe,(2003 – Avrupa Müzik)

Masal,(2006 – Seyhan Müzik)

Zamanda Yolculuk,(2008 – Seyhan Müzik)

Metin Şentürk ile Türk Sanat Müziği, (2009 – Seyhan Müzik)

Bana Sen Lazımsın, (2012 – Seyhan Müzik)

Kelebek , (2015 – DMC).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir